ثبت نام

امکان عضویت غیر فعال است

هنگام روشن کردن کامپیوتر در پشت صحنه چه اتفاقاتی می افتد؟

ximg_5c12f03909f06.jpg.pagespeed.gp+jp+jw+pj+ws+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.MUJu6-NNzK

هنگام روشن کردن کامپیوتر در پشت صحنه چه اتفاقاتی می افتد؟

با سلام خدمت تمام کاربران سایت پی سی کوئست تا حالا این سوال براتون پیش اومده وقتی سیستم خودتان را روشن می کنید چه اتفاقای در پشت صحنه آن در حال رخ دادن هست. اگر به این موضوع علاقه دارید یا حتی فقط برای اینکه حس کنجکاوی خودتان را ارضاء کنید کافی هست این مطلب را تا آخر مطاله فرمایید.

قدم اول : فشار دادن دکمه پاور و شروع یک ماجراجویی در سیستم

هنگامی که شما دکمه روشن شدن کامپیوتر خودتان را فشار می دهید،پاور کامپیوتر شروع به فرستادن برق و نیرو به اجزای کامپیوتر می کند و این برق به مادربرد،پردازنده،هارد دیسک،RAM و پردازنده های گرافیکی و هرچیزی که داخل کیس شما وجود دارد می رسد. قططعه ای که برق را برای سیستم تامین می کند به نام Power یا منبع تغذیه شناحته می شود. (نمونه ای از منبع تغذیه که به رنگ زرد در گوشه سمت راست تصویر مشخص هستش)

 

قدم دوم : پردازش گر شروع به بارگذاری UEFI یا BIOS بسته به سیستم می کند

 

پس از اینکه برق سیستم وصل شد CPU به دنبال یک تکه برنامه کوچک که بر روی یک چیپ مادربورد ذخیره شده است می گردد تا به واسطه اون سیستم را راه اندازی کند.

در گذشته سیستم برای شروع BIOS (Basic Input/Output System) بارگزاری می گرد اما امروزه در کامپیوتر های بروزتر CPU فریم ور UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) را بارگزرای می نماید. UEFI یک جایگزین بروزتر برای BIOS می باشد.

قدم سوم : BIOS یا UEFI شروع به تست سخت افزار و راه اندازی آن می کند

 

BIOS یا UEFI تنظیمات پیکرپندی را از یک مکان خاص بر روی مادربرد برای بررسی منتقل می کند و در حافظه ای قرار دارد که توسط یک باتری CMOS پشتیبانی می شود.هنگامی که شما از طریق صفحه رابط کاربری BIOS یا UEFI تغییراتی را اعمال می کنید، این تنظیمات در این حافظه ذخیره می گردد.

هنگامی که پردازنده شروع به اجرای UEFI یا BIOS می کند در اولین اقدام به بررسی سخت افزار های کامپیوتر می پردازد و این تست را ابتدا از خود CPU شروع می کند. به عنوان مثال اگر سیستم شما فاقد رم باشد و سیستم را زوشن کنید یک بوق خطا می زند و مانع از بوت شدن سیستم می شود. این کار در کامپیوتر با نام POST (Power On Self Test) شناخته می شود.

در هنگام اجرای این فرایند ها شما آرم شرکت سازنده کامپیوتر خودتان را مشاهده می کنید و در این قسمت شما می توانید با فشردن دکمه Delete به تنظیمات BIOS یا UEFI دسترسی داشته باشید.

قدم چهارم : برای شروع کردن سیستم عامل UEFI یا BIOS شروع به کار می کند

 

بعد از پایان تست سخت افزار UEFI یا BIOS قابلیت بوت شدن سیستم را به دست سیستم عامل می سپارند. بدین معنی که BIOS یا UEFI به دنبال وسیله بوت برای راه اندازی سیستم عامل می گردند. این ابزار می تواند هارد دیسک یا CD و DVD ای که بر روی آن سیستم عامل وجود دارد باشد.

پس از انتخاب نحوه بوت شدن سیستم عامل BIOS شروع به خواندن MBR (Master boot record) می کند برای آشنایی به MBR می توانید این مقاله را بخوانید. ( کلیک کنید ) به طور مختصر داخل MBR اطلاعاتی وجود دارد که از طریق آن سیستم عامل شروع به بوت شدن می کند که به آن bootloader گفته می شود.

قدم پنجم : بوت لودر بقیه مراحل را برای بالا آمدن سیستم عامل به دست میگیرد

 

بوت لودر یک برنامه کوچک اما مهم می باشد که وظیفه آن بالا آوردن سیستم عامل می باشد. در ویندوز بوت لودر با نام Windows Boot Manager (Bootmgr.exe) شناخته می شود در لینکوس به GRUB معروف می باشد و در سیستم عامل مک با اسم Boot.efi مشخص شده است.

اگر فایل بوت لود دچار مشکل گردد با پیغام خطای بوت لودر مواجه می گردید و روند اجرای سیستم عامل کاملا متوقف می شود.

در کل بوت لودر یک برنامه کوچک می باشد و به تنهایی توانایی راه اندازی سیستم عامل را ندارد برای اینکار مراحل زیر دنبال می شود

ویندوز بوت منیجر به دنبال ویندوز os Loader میگردد و آن را اجرا می کند سپس os Loader داریور هایی را که مسئول راه اندازی کرنل یا هسته سیستم عامل هستن را اجرا می کند سپس کرنل سیستم ریجستری را بر روی حافظه یا RAM بارگذاری می کند به همراه این موارد کرنل هر درایور سخت افزاری را که با “Boot_START” شروع شده باشد را برای بارگذاری استفاده می نماید.سپس کرنل مشغول راه اندازی مدیریت جلسه یا Smss.exe می شود و یا اینکار درایور های اضافی را هم فعال می نماید. تمام این مراحل طی می شود یا شما با علامت خوش آمد گویی ویندوز برسید و این بدین معنی است که سیستم شما موفق شده است تا سیستم عامل رو بدون مشکل بالا بیاورد و اجرا کند.

 

 

 

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

راه های ارتباط با ما

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید!