ثبت نام

امکان عضویت غیر فعال است

انواع گلس گوشی، مزایا و معایب آن‌ها

انواع گلس گوشی، مزایا و معایب آن‌ها

وقتی گوشی از دست‌مان می‌افتد، با ترس آن را از روی زمین بر‌می‌داریم. می‌توانید حدس بزنید با افتادن گوشی، چه فاجعه‌ای ممکن است اتفاق بیافتد. آسیب دیدن تاچ و ال سی دی بدترین اتفاق ممکن است. فرقی نمی‌کند ال سی دی بشکند یا تاچ گوشی از کار بیفتد، در هر صورت هر دو باید تعویض شوند.

در حال حاضر بهترین و محکم‌ترین گلس دنیا، گوریلا گلس ورژن ۵ است. هنگام تولید گوشی، شرکت‌های سازنده این گلس را روی برخی از گوشی‌ها نصب می‌کنند. حتی با وجود این گلس، باز هم تاچ و ال سی دی گوشی با افتادن روی زمین آسیب می‌بینند.

بنابراین ال سی دی گوشی حساس‌ترین قسمت آن است. با یک بار افتادن آهسته، برخورد اتفاقی با اشیاء نوک تیز یا هر وسیله دیگری باعث خش روی آن می‌شود. خش یا ضربه آرام به تنهایی ظاهر ال سی دی را خراب نمی‌کند. بلکه روی کارایی تاچ آن هم تاثیر می‌گذارد. پس اهمیت خرید گلس برای انواع گوشی برای همه آشکار است.

حتی با وجود گلس روی گوشی، ترس شکستن ال سی دی گوشی جزء ترس‌های همیشگی ماست. شاید دلیل آن کیفیت پایین گلس‌مان باشد. گلس مهم‌ترین لوازم جانبی گوشی است. ولی تنها لوازمی است که بدون تحقیق آن را خریداری می‌کنیم. بطور کلی یک گلس خوب دارای ویژگی‌های زیر است:

۱٫        ضد خش باشد و خش‌های ریز روی آن مشخص نباشد.

۲٫      در مقابل ضربه خرد نشود.

۳٫     لبه‌های آن منحنی باشد.

۴٫      صفحه نمایش را کامل پوشش دهد.

۵٫      روی تاچ گوشی اثر منفی نگذارد.

۶٫      اثر چربی و لک روی آن نماند.

اما سوال اصلی این است که چه گلسی همه‌ی این ویژگی‌ها را دارد؟ همه این ویژگی‌ها در یک نوع گلس وجود ندارد. اما با شناخت انواع آن می‌توانیم یک گلس مناسب انتخاب کنیم. در این مطلب قصد داریم راجع به انواع گلس گوشی، مزایا و معایب آن‌ها صحبت کنیم. تا دید واضح‌تری هنگام خرید گلس داشته باشید.

انواع گلس گوشی از لحاظ دید گلس

انواع گلس گوشی از لحاظ دید گلس

۱٫        گلس شفاف

شفافیت دید این گلس بخاطر خاصیت مواد اولیه استفاده شده در ساخت آن است. گلس شفاف براق است و جلوه ویژه‌ای به ال سی دی گوشی می‌دهد. روی گلس شفاف اثر انگشت و لک به راحتی دیده می‌شود. اما جای نگرانی نیست با دستمال به راحتی پاک می‌شود. همچنین وقتی دست‌تان گرم باشد، حرکت انگشت روی آن سخت می‌شود. نور بدون فیلتر با همان رنگ اصلی از این گلس عبور می‌کند.

۲٫      گلس ضد تابش یا مات

این گلس از تابش نور فرابنفش خورشید جلوگیری می‌کند. انعکاس نور خورشید از گوشی به چشم‌تان نمی‌افتد. بنابراین با گلس مات، دید واضح و دقیقی به صفحه نمایش خواهید داشت. همچنین در مقابل اثر انگشت و لک مقاوم است. حالت نرم و راحتی دارد که استفاده از آن حس خوبی به کاربر منتقل می‌کند.

۳٫     گلس مدل آینه‌ای

وقتی صفحه گوشی خاموش باشد، این گلس مانند یک آینه عمل می‌کند. لک و اثر انگشت به وضوح روی آن دیده می‌شود. گلس آینه‌ای صفحه‌ی صاف و یکنواختی و نمایش شفاف و یک‌ دستی دارد. همچنین چشم را از اشعه آبی رنگ مضر گوشی محافظت می‌کند. این گلس لکه و آلودگی را جذب نمی‌کند.

۴٫      گلس محافظ صفحه پرایوسی

یکی از جالب‌ترین گلس‌ها، گلس پرایوسی (Privacy Screen Protector) است. گلسی که حریم خصوصی افراد را حفظ می‌کند. اما چگونه؟ این گلس از فناوری میکرو لوور (Micro Louver) استفاده می‌کند. فناوری که مانع عبور نور گوشی از هر زاویه‌ای می‌شود. میکرو لوور یک زاویه ۶۰ تا ۹۰ درجه برای دید از رو ‌به ‌رو ایجاد می‌کند. اطراف این زاویه کاملاً فیلتر می‌شود. بنابراین هرکسی که کنار شما نشسته باشد، دیدی به گوشی‌تان نخواهد داشت.

انواع گلس گوشی از نظر ابعاد گلس

گلس معمولی

ما اولین نسل گلس‌ها را با نام ضدخش، گلس معمولی یا گلس تخت می‌شناسیم. این گلس‌ها مقاومت بالایی ندارند. اما اصلی‌ترین مشکل گلس‌های معمولی، عدم پوشش گلس روی لبه های ال سی دی است. این گلس دقیقاً در وسط صفحه نمایش گوشی می‌چسبد. بنابراین جلوه بدی به صفحه نمایش گوشی می دهد. همچنین خیلی زود از لبه‌ها کنده می‌شود.

گلس فول

با توجه به عدم کارایی گلس‌های معمولی، گلس‌های فول یا تمام صفحه تولید شدند. گلس فول دارای پوشش کامل روی ال سی دی گوشی است. ظاهر زیبایی به صفحه نمایش می‌دهد. همچنین به خوبی لبه‌های آن را محافظت می‌کند. گلس‌های فول دو نوع هستند:

·         گلس پشت چسب:  این گلس هیچ حاشیه‌ای ندارد. تمام قسمت پشتی گلس دارای چسب است. جنس چسب گلس از نوع سیلیکونی است. از این رو خاصیت چسبندگی بالایی دارد.

·         گلس دور چسب: این گلس‌ها دارای حاشیه مشکی رنگی هستند. چسب گلس دقیقاً روی حاشیه آن است.

گلس‌های فول از نظر عملکرد و چسبندگی هیچ تفاوتی ندارند. تنها فرق آن‌ها در شکل ظاهری‌شان است. البته گلس‌های پشت چسب روی صفحه نمایش زیبا‌تر دیده می‌شوند.

انواع گلس گوشی از لحاظ مواد سازنده گلس

انواع گلس گوشی از لحاظ مواد سازنده گلس

گلس شیشه‌ای حرارت دیده (Tampered Glass Screen Protectors)

گلس شیشه‌ای حرارت دیده از چندین لایه تشکیل شده است. لایه زیرین از سیلیکون است. از این رو به آن گلس سیلیکونی هم می‌گویند. لایه میانی از جنس مواد شفاف چسبنده و لایه آخر دارای پوشش اولئوفوبیک هستند. به این سه لایه طی فرآیند خاصی حرارت داده می‌شود. تا در مقابل ضربه و خش مقاوم شوند.

مزایای گلس تمپرد

ü      گلس‌های تمپرد با پوشش اولئوفوربیک کاملاً ضد خش هستند. هیچ جسم نوک تیزی نمی‌تواند باعث خش رو گلس شود.

ü      این گلس‌ها در مقابل ضربه مستحکم و مقاوم هستند. اگر گوشی از ارتفاع بالا بیافتد یا ضربه محکم باشد، گلس خرد می‌شود. در این حالت ضربه خنثی می‌شود و به صفحه گوشی آسیبی نمی‌رسد.

ü      حرارت بالا هیچ تاثیری روی گلس ندارد.

ü      تابش نور از صفحه گوشی شفاف و کنترل شده است.

معایب گلس تمپرد

ü      گلس در ضربه‌های محکم شکنندگی بالایی دارد.

ü      خیلی زود لب پر می‌شود.

ü      انعطاف پذیر نیست.

ü      ضخامت و وزن بالاتری نسبت به بقیه گلس‌ها دارد.

ü      قیمت آن باتوجه به فرآیند تولید پیچیده بالاست.

گلس پلی‌اتیلن تریفتالات (Screen Protectors Polyethylene Terephthalate)

این گلس جزو اولین نسل گلس‌ها یا همان ضد خش است. PET نوعی پلاستیک که بسته به کاربردهای خاص در بسیاری از صنایع کاربرد دارد. در صنعت تولید از پلی‌اتیلن تریفتالات برای ساخت ظروف مایعات و مواد غذایی استفاده می‌شود. گلس‌های PET از پلی استر با یک پوشش مات در برابر خراش در یک طرف و یک چسب سیلیکون از طرف دیگر تشکیل شده‌اند.

مزایای گلس PET

ü      گلس PET ارزان قیمت است.

ü      ضخامت کمی دارند.

معایب گلس PET

ü      گلس تخت است و پوشش کامل ندارد.

ü      مقاومت پایینی مقابل خش و ضربه دارد.

ü      وضوح تصویر ندارد.

ü      در مقابل نور تغییر رنگ می‌دهند.

ü      سریع لک و چربی روی آن نمایان می‌شود.

گلس ترموپلاستیک پلی اورتان (Screen Protectors Thermoplastic Polyreuthane)

حتماً قاب‌های گوشی TPU را دیده‌اید. این گلس‌ها هم دقیقاً از همان نوع هستند. پلی اورتان (TPU) نوعی از پلاستیک شبیه به PET است. اما طی فرآیند شیمیایی خواص مختلف آن مانند مقاومت در برابر خراش ، مقاومت در برابر روغن و چربی ، انعطاف پذیری بهبود یافته است.

مزایای گلس TPU

ü      گلس‌های TPU قابلیت ترمیم خط و خش را دارند. این قابلیت بخاطر خاصیت ارتجاعی مواد سازنده آن است.

ü      قیمت TPU از تمپرد ارزان‌تر ولی نسبت به PET گران‌تر است.

ü      لک و اثر انگشت روی آن نمی‌ماند.

ü      لبه‌های این گلس منحنی است.

معایب گلس TPU

ü      نصب بسیار مشکل است. ابتدا باید با محلول روی صفحه نمایش گوشی اسپری کنید. سپس حباب های زیر گلس را بگیرید.

ü      در هوای گرم حالت چسبنده پیدا می‌کند و کار کردن با آن سخت می‌شود.

ü      کیفیت تصویر را کاهش می‌دهد.

گلس نانو مایع (Screen Protectors Nano Liquid)

محافظ صفحه نانو مایع همان دی اکسید سیلیکون یا شیشه مایع است. پوشش نامرئی گلس باعث افزایش روغن و مقاومت در برابر خراش می‌شود. پس از استفاده بر روی صفحه نمایش ، نمی توان آن را حذف کرد.

مزایای گلس نانو مایع

ü      گلس نانو مایع کاملاً سبک است.

ü      یک گلس ضد ضربه واقعی است.

ü      ضخامت کم و شفافیت مناسبی دارد.

ü      خاصیت آنتی باکتریال دارند.

ü      مانع نفوذ آب به داخل گوشی می‌شود.

معایب گلس نانو مایع

ü      ممکن است هنگام نصب گلس مایع به اسپیکر نفوذ کند.

ü      محافظت بالایی دارد اما ضد خط و خش می‌شود.

ü      ضربه را به قسمت‌های دیگر گوشی انتقال می‌دهد.

ü      به هیچ وجه از گوشی کنده نمی‌شود.

ü      قیمت بالایی دارد.

ü      نور خورشید باعث تغییر رنگ آن می‌شود.

گلس سرامیکی (Screen Protectors ceramic)

محافظ صفحه سرامیکی که به آن سرامیکی معدنی هم می‌گویند، از آلومینا ، زیرکونیا ، تیتانیا ساخته شده است. این گلس بعد قرار دان این مواد در حرارت بالا، یک گلس سرامیکی مقاوم در برابر درجه حرارت بالا، خوردگی، مقاومت مکانیکی بالا و توانایی ضد میکروبی قوی تولید می‌شود. بنابراین برای محافظت از صفحه نمایش گوشی بسیار مناسب است و می‌توان برای مدت طولانی از آن استفاده کرد.

مزایای گلس سرامیکی

ü      انعطاف پذیری بالایی دارد.

ü       کاملاً ضد ضربه و خش است.

ü      ضخامت کم و شفافیت مناسبی دارد.

ü      خاصیت آنتی باکتریال دارند.

ü      اثر انگشت و لک روی آن باقی نمی‌ماند.

معایب گلس سرامیکی

ü      نصب آن دقت بالایی می‌خواهد تا حباب ایجاد نشود.

ü      استفاده زیاد و چربی رنگ آن را تغییر می‌دهد.

ü      هزینه بالایی دارند. 

گلس فرا بنفش (UV Liquid Glue Tempered Glass Screen Protectors)

این محافظ صفحه نمایش شامل نور UV، چسب مایع UV و محافظ صفحه شیشه‌ای شفاف است. با استفاده از فناوری پراکندگی مایع – چسب مایع UV به طور مساوی بین صفحه و شیشه پراکنده می‌شود و از طریق نور ماورابنفش یک لایه الکترو استاتیک ایجاد می‌کند. این گلس مناسب برای ترمیم ترک‌ها و نقص های قبلی است.  جدا از گلس UV، از پوشش UV بر روی گلس‌های سرامیکی و تمپرد هم استفاده می شود.

مزایای گلس UV

ü      انعطاف پذیری بالایی دارد.

ü       ضد ضربه و خش است.

ü      شفافیت بالایی دارد.

ü      پوشش کاملی روی گوشی دارد.

ü      اثر انگشت و لک روی آن باقی نمی‌ماند.

ü      از چشم‌ها در برابر اشعه فرابنفش مراقبت می‌کند.

معایب گلس UV

ü      ممکن است هنگام نصب گلس مایع به اسپیکر نفوذ کند.

ü      ضخیم هستند.

ü      برای خشک شدن نیازمند لامپ جیوه‌ای هستند.

ü      از روی گوشی کنده نمی‌شود.

ü      قیمت بالایی دارند.

انواع گلس گوشی از لحاظ زاویای منحنی

۱٫        لبه‌هایی با قوس ۲D

این گلس‌ها همان گلس تخت یا معمولی هستند. برش زاویای گلس به صورت ۹۰ درجه است. گلس لبه تخت هیچ انحنایی ندارد. گلس‌های شیشه‌ای از این نوع هستند.

۲٫      لبه‌هایی با قوس ۲٫۵D

تنها گوشه‌های گلس حالت منحنی دارد. سایر لبه‌ها و سطح آن صاف است.

۳٫     لبه‌هایی با انحنای۳D 

تمام گلس‌های جدید از این نوع هستند. پوشش کاملی دارند. گلس‌های فول لبه‌هایی با انحنای۳D  و منحنی دارند. این گلس‌ها ظاهر زیبایی به گوشی هدیه می‌کنند.

جمع بندی

سعی کردیم در موارد بالا از هر جنبه‌ای گلس‌ها را دسته بندی و بررسی کنیم. بهترین گلس‌ها، گلس فول یا انحنای۳D  هستند. اینکه گلس شفاف یا مات انتخاب کنید، کاملاً سلیقه‌ای است. اما گلس با روکش UV دوست چشمان شماست. در مورد جنس گلس‌ها نمی‌توان به سادگی نظر دارد. زیرا هیچ گلسی بی عیب نیست. باید دید کدام گلس بیشترین مزایا را فراهم می‌کند. قیمت گلس‌ها هم رابطه مستقیم با کیفیت گلس دارد.

گلس را آنلاین بخرید. نگران نصب آن نباشید. در یوتیوب به راحتی می‌توانید طریقه نصب آن را ببینید. در پایان مشتاق شنیدن نظرات و پیشنهادات شما هستیم. اگر سوالی در زمینه خرید گلس دارید، می‌توانید در قسمت نظرات بپرسید.

منبع: Styleup.ir

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

راه های ارتباط با ما

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید!