10 ترفند جالب برای عکاسی با تلفن همراه!
1-حالت خودکار دوربین خود را بشناسید:
اینکه شما بدانید دوربین تلفن همراهتان وقتی در حالت اتوماتیک قرار دارد چگونه است،می تواند کمک خوبی در عکاسی به شما بکند.برای شناختن و عادت کردن به دوربین خود وقت صرف کنید.هنگامیکه عکسهایی با نوردهی بالا می گیرد یا از شاتر های سریع استفاده می کند!این مخصوصا به شما کمک می کند تا تصمیم بگیرید که از حالت خودکار استفاده کنید یا حالت دستی را برگزینید!
2-پیشفرض ها را جایگزین کنی:
تلفن همراه های هوشمند وقتی بهمراه تنطیمات قابل انتخاب می آیند، می توانند بسیار مفید باشند،اما نه همیشه!حالت اندازه گیری می تواند در فضای بسته و یا هوای ابری بد جلوه کند،در حالیکه با تغییر دادن تنظیمات پیشفرض می توان به نتایج بهتری دست یافت!اگر حس می کنید بالانس سفید صحنه کم است، می توانید شرایط را تغییر داده و عکس های بهتری را ثبت نمایید.اگر حس می کنید وضوح تصاویر کم است ، می توانید ISO را فعال کنید!فلاش را نیز فراموش نکنید چون گاهی ضروری بنظر می رسد!
3-از حالت ایستادن خود غافل نشوید(حتی از سه پایه استفاده کنید):
یکی از ترفند های کلیدی در عکاسی با تلفن همراه هوشمند برای جلوگیری از عدم شفافیت و ایجاد بلور،قرار دادن آن در یک حالت پایدار است.در دست گرفتن دوربین با بازوان،بدون تکیه و با فاصله از بدن می تواند باعث ایجاد لرزش دست هنگام ثبت عکس شود.قرار دادن آرنج در کنار بدن می تواند باعث افزایش پایداری در ثابت ماندن دستگاه در موقعیت شود،چون باعث می شود دست ها در مکان راحت تری در حالت استراجت قرار گیرند!
همچنین می توان از سه پایه ای برای این منظور استفاده کرد و از تکیه گاه های مخصوص موبایل بر روی سه پایه بهره برد،شاید ، ساده لوحانه بنظر برسد که برای عکاسی با تلفن همراه سه پایه را به بار خود ضمیمه نماییم،اما عکاسان معمولا از این روش استفاده می کنند.
4-هیچگاه بزرگنمایی نکنید:
بیشتر تلفن های همراه قابلیت بزرگنمایی را بر روی دوربین هایشان دارند.اما این بزرگنمایی با تغییر موقعیت لنز حاصل نمیشود،بلکه تنها تغییری دیجیتالی است.بنا بر این شما با بزرگنمایی دیجیتالی در حال از بین بردن کیفیت و قیچی کردن عکسهایتان و از دست دادن اطلاعات هستید.
5-از همه سنسور عکاسی خود استفاده کنید:
این موضوع که معمولا همراه های هوشمند شامل فریم های بزرگتر از 16:9 هستند اما بر روی همین فریم تنظیم شده اند ملال آور است!برای مثال در تلفن های همراه معروفی همچون Galaxy S5 یا HTC One M8 شاهد همین مشکل هستیم.اگر از سنسور 4:3 استفاده کنیم نه تنها قابلیت استفاده از همه سنسورمان را خواهیم داشت ، بلکه قابلیت این را نیز داریم که تصویر بدست آمده را تا اندازه 16:9 قیچی کرده و کوچک نماییم!شاید با این کار به عکس های بهتری برسیم.
6-ویرایش کنید:
ویرایش عکس در عکاسی با تلفن همراه هموراه همچون آخرین تکه از پازل عکاسی است که گویی گم گشته است!شاید پس از عکاسی به این نتیجه برسید که تصویر حاصل به اندازه کافی مشابه با آنچه انتظار داشته اید نیست،یا زیبا نیست!بنا براین می توانید با نصب نرم افزار بر روی رایانه خود ، این کار را تمام کرده و آنرا ویرایش نمایید و در قدمی سریع تر می توانید بر روی تلفن همراه هوشمند خود نرم افزار های ویرایش تصویر نصب کرده و با علامت دار کردن چند تیک،به مقصود خود برسید.
7-همیشه منبع نرم افزاری خود را بازبینی نمایید :
شما مجبور نیستید از برنامه نصب شده توسط تولید کننده تلفن همراه خود استفاده نمایید.همیشه آنلاین و بروز باشید و برای نرم افزار های بهتر در Google Play و مارکت های دیگر کاوش کنید.در اینترنت جستجو کنید و ببینید که دیگران چه نظراتی دارند.شاید باعث شد بیش از آنچه می توانستید از دوربین خود با نرم افزار های دیگر بازدهی بگیرید.
8-استفاده از حالت HDR :
HDR حالتی از دوربین است که برای حصول پویایی بیشتر ، دو عکس مشابه را با هم ترکیب می کند تا عکسی واضح و پویاتر ایجاد شود.در بیشتر تلفن های هوشمند شما می توانید این حالت را یافته و برای افزایش کنتراست تصاویر از آن استفاده نمایید،بویژه در دوربین های سامسونگ این ویژگی موثرتر خواهد بود.
البته HDR همیشه نباید استفاده شود!هرچند که معمولا این حالت به تولید تصاویر بهتری می شود،میتواند گاهی منجر به سایه اندازی تند و زننده در تصاویر شود که باید به آن نیز دقت نماییم.استفاده از این حالت در مکان های تاریک نیز می تواند خوب نباشد،بدلیل ترکیب دو عکس بدون وضوح شاهد ایجاد بلور و عدم شفافیت خواهیم بود.
9-از ویژگی ماکرو استفاده نمایید :
تلفن های هوشمند همیشه بهترین لنز را برای تصویر برداری ندارند.این به آن معناست که نمی توانند به پس زمینه های بلوری DSLR دست یابند.اما با دقیق تر شدن روی سوژه عکاسی می توان این ویژگی را هم با استفاده از فوکوس ماکروی بسته در اختیار داشت.در گوشی هایی مانند LG G2 یا Nokia Lumia 930 نمیتوان چیز قابل توجهی را انتظار داشت.اما ویژگی ماکرو در Sony Xperia Z2 بسیار تعجب آور و کارآمد است.
10-نور پردازی را جدی بگیرید
اگر در رابطه با عکسبرداری با تلفن همراه هوشمندتان جدی هستید و تصمیم خودرا گرفته اید،حتما متوجه این موضوع هستید که سنسور های تعبیه شده بر روی این ابزار ها توانایی ناچیزی در جذب نور کافی دارند .پس بهتر است پیش از عکسبرداری مطمئن شویم که نور به اندازه کافی برای برداشت از صحنه موجود است.اگر بتوانید دوربین خودرا بر روی ISO 100 یا کمتر تنظیم نمایید،با نقاط مزاحم کمتری بر روی تصویر خود مواجه خواهید شد و تصاویری صاف تر و موثرتر ارایه می کنید!
همانطور که اغلب کاربران می دانند در فضای باز ، خورشید باید در پشت سر عکاس قرار داشته باشد.در هوای ابری نور خورشید در آسمان پخش می شود.پس اگر تخصص کافی ندارید سعی کنید که از عکسبرداری در فضای باز خودداری کنید.
در پایان باید ذکر کنیم که اغلب دوربین های موبایل در حالت استفاده از بهترین کیفیت قرار ندارند و با دستکاری در تنظیمات این دوربین ها می توان به کیفیت های بهتری دست یافت و درباره فیلم برداری این که هیچگاه بصورت عمودی از صحنه فیلم نگیرید.