سئو چیست و نحوه ی رعایت آن – قسمت دوم
سلام مجدد خدمت کاربران گرامی سایت،در ادامه ی مطلب قبلی معرفی سئو و راهکار های آن خدمت شما هستم.در قسمت اول (اینجا) سئو معرفی و به ویژگی های مثبت آن پرداخته شد.دیدیم که سئو یک روش غیر قانونی برای افزایش بازدید نیست،بلکه برعکس یک قانون برای جلوگیری از چنین اقداماتیست.در این قسمت بدون اضافه گویی به سراغ استفاده از سئو و راهکار های افزایش بازدید میرویم. برای بازدهی بیشتر ،هنر افزایش سئوی سایت را به دو بخش نگارشی و فنی تقسیم کرده ایم که در این قسمت به بحث فنی آن میپردازیم.
نکات فنی برای بهتر شدن سئو:
لازم است بدانید که سئو بیشتر یک هنر تجربیست تا دانش فنی و به مرور زمان در آن حرفه ای تر خواهید شد.همچنین سئو در گام اول مربوط به مطالب سایت شما میشوند و باید قوانین را هنگام نگارش یک مطلب جدید بکار ببرید.مجموعه مطالب با سئوی خوب،یک سایت با سئوی خوب را میسازند.
قانون فنی شماره یک:
هر مطلب یا نوشته ای در سایت شامل 3 بخش مهم است.عنوان،بدنه و کلمات کلیدی.برای هر یک باید قواعد خاصی را بکار ببرید.
-برای انتخاب عنوان مناسب ،خود را جای کاربر بگذارید! شما بودید چه عبارتی را جستجو میکردید تا به چنین مطلبی برسید؟ همچنین باید به تعداد جستجوی یک کلمه نیز دقت داشته باشید.مثلا برای مطلبی که در آن قرار است آموزش نصب ویندوز 8 را قرار دهید،میتوان عنوان های ((چگونه ویندوز 8 نصب کنیم)) و ((آموزش نصب ویندوز 8)) را بکار برد.اما کدام یک بهتر است؟آمار پاسخ شما را خوهد داد! کلمه ی ((آموزش)) بیشتر از کلمه ی ((چگونه)) توسط کاربران جستجو میشود.پس آموزش نصب ویندوز 8 عنوان مناسب تری است.همچنین تا حد امکان استفاده از علائم نگارشی مانند خط تیره،ویرگول و… در عنوان را برای خود ممنوع کنید.(عنوان این مطلب من رو هم ندید بگیرید 🙂 ).
-در بدنه ی مطلب(قسمت اصلی که متن را در آن مینویسید) باید به موتور های جستجو ثابت کنید کن مطلب شما بی ارتباط با عنوان نیست.برای اینکار تا حد ممکن عنوان خود را در بدنه بکار ببرید.برای مثال در همان مطلب ویندوز 8 ،با سلام خدمت شما با آموزش نصب ویندوز 8 خدمت شما هستم… میتواند شروع مناسبی باشد .همچنین کلمات کلیدی خود را تا حد امکان در بدنه نیز بکار ببرید.نکته ی دیگر آنکه هرگز مطلبی را بدون تصویر منتشر نکنید.
-در توضیح عنوان گفته شد که عبارات گوناگونی میتوان انتخاب کرد.سایر گزینه های مد نظرتان را در کلمات کلیدی قرار دهید.هر چیزی که کاربر ممکن است جستجو کند را در کلمات کلیدی وارد کنید.همچنین دامنه و موضوع کلی سایت خود را در کلمات کلیدی همه ی مطالب بکار ببرید.
قانون فنی شماره دو:
لینک بدهید و لینک بک بگیرید.علامت سوال موجود در ذهن شما برای اینکه لینک بک چیست را با یک مثال توضیح میدهم.گفته بودم که بکار بردن قوانین سئو همانند خودشیرینی پیش موتور های جستجوست!.تصور کنید در یک سایت معتبر دانلود مانند سافت 98 و در بخش دانلود ویندوز 8 در بخش نظرات کاربری لینک مطلب شما را برای آموزش نصب ویندوز 8 پیشنهاد کند.در این صورت شما به خوبی خودشیرینی کرده اید!.این اتفاق تاثیر زیادی روی اعتبار سایت و مطلب شما دارد.این عمل لینک بک گرفتن نام دارد و اینکه خود شما حین نوشتن مطلب لینک سایت معتبری را قرار دهید((لینک دادن)) نام دارد.
قانون فنی شماره سه:
موضوع سایت خود را مناسب انتخاب کنید.در واقع بهتر است تکلیفتان را با خودتان مشخص کنید. از دید موتور جستجو برای مطلبی با عنوان ((آموزش نصب ویندوز 8)) یک سایت که در زمینه ی آموزش فعالیت میکند،از یک سایت خبری معتبر تر است.اگر یک سایت دارید و موضوع آن را ((هرچی بخوای)) انتخاب کرده اید که در آن از مطالب آموزشی تا دل نوشته و اخبار روز قرار میدهید،انتظار یک بازخورد قوی نداشته باشید.
قانون فنی شماره چهار:
از (ب) بسم الله تا انتهای مطلب را یکسره و پشت هم ننویسید.برای مطلب زیر عنوان های مناسب انتخاب کنید و آن ها را روی تگ H2 قرار دهید.برای مثال در آموزش نصب ویندوز 8 ، مرحله ی اول:تنظیم بوت ،میتواند یک زیر عنوان مناسب باشد.زیر عنوان های خود را در کلمات کلیدی نیز وارد کنید.
قانون فنی شماره ی پنچ:
همانند موضوع کلی سایت دامنه ی سایت خود را نیز مناسب انتخاب کنید.دامنه ی فارسی به هیچ وجه مناسب نیست.از سئو که صرف نظر کنیم هم یک دامنه ی کوتاه اما مرتبط و به یادماندنی انتخاب کنید!
5 قانون اصلی از نکات فنی در این مطلب گفته شد.البته در ادامه ابزار هایی نظیر افزونه های بهینه سازی سئو نیز معرفی و آموزش داده خواهند شد.در قسمت بعدی سری مطالب سئو به نکات نگارشی اشاره خواهم کرد.
سربلند و پیروز باشید.