باورهای غلط در مورد باتری لب تاب
امروزه لپ تاپ به یکی از کالاهای ضروری برای اکثر افراد به خصوص قشر جوان و دانشجو و اهل علم تبدیل شده و همگی با آن سرو کار دارند. یکی از حساس ترین قطعات در لپ تاپ باتری آن میباشد که وجود آن باعث میشود تا شما بتوانید ساعاتی از لپ تاپ خود در هر جا و مکانی بهره ببرید. علاوه بر حساسیت کاری باتری،این وسیله خود نیز حساس و آسیب پذیر است و همچنین عموما مشمول گارانتی نبوده وقیمت قابل توجهی نیز دارد. در این مطلب قصد داریم باورهای اشتباهی که در مورد باتری لپ تاپ وجود دارد را معرفی نموده تا شاید کمکی برای شما کاربران گرامی باشد.
باتری های لب تاب در گذشته از نوع نیکل و کادمیوم بودند که به دلیل معایبی نظیر اثر حافظه و … جای خود را به باتری های لیتیومی دادند که شما امروزه اصطلاح li-ion را بر روی اکثر باتری ها مشاهده مینمایید. این باتری ها معایب باتری های گذشته را ندارند اما متاسفانه بسیاری از کاربران و حتی فروشندگان به دلیل نداشتن آگاهی کافی، با این باتری ها رفتاری مشابه باتری های نیکل و کادمیومی میکنند که آسیب های جدی به آن وارد مینماید. نگهداری صحیح از باتری و استفاده اصولی از آن میتواند باعث افزایش عمر آن شود و از آنجا که قیمت باتری ها گران بوده و از طرفی بعداز گذشت چند سال از تولید لپ تاپ پیدا کردن باتری یدک کاری دشوار و در برخی موارد غیر ممکن است پس بهتر است در نگهداری آن کوشا باشیم.
1-چون لپ تاپ عموما به برق وصل است باتری خود را در بیاورید.
باور بسیار اشتباهی که بسیاری از کاربران دارند!!! شاید خیلی از شما که در حال مطالعه این مطلب هستید همین کار را در مورد باتری خود کرده باشید. آیا دلیلی برای این کار دارید؟؟!!؟؟ احتمالا نگران این موضوع هستید که به دلیل گران بودن و پیدا نشدن باتری یدک بهتر است کم تر از آن استفاده نموده تا دوام بیشتری داشته باشد. نکته ای نه چندان خوشایند را متذکر میشوم که باتری ها از هر نوعی یک عمر مفید دارند از تاریخ ساخت به مدت 3 الی 4 سال میتوانند عملکرد مطلوبی ارائه دهند. مهم نیست که از آن استفاده کنید یا نه گذشت زمان کارایی باتری را کاهش میدهد. حتی اگر قصد تهیه ی یک باتری نو را دارید حتما به تاریخ تولید آن توجه نمایید.
2-باتری حتما باید به طور کامل دشارژ شود.
این هم از باورهای غلطی است که صدمات جدی ای به باتری های لیتیومی وارد میکند. اینکه گفته میشود باتری حتما باید به طور کامل دشارژ شود در مورد باتری های نیکل و کادمیوم صدق میکند نه باتری های لیتیومی!!! هر چند انجام شارژ و دشارژ کامل در فواصل زمانی (چند ماه یک بار) برای کالیبره کردن سنسورها مفید است اما انجام اینکار به طور مداوم صدمات جبران ناپذیری به باتری وارد مینماید.
3-اگر لب تاب مدام به برق متصل باشد باتری آسیب میبیند.
این باور نیز اشتباه است شاید در مورد باتری های نیکل و کادمیوم صدق کند اما باتری های جدید چنین مشکلی نداشته و شما هیچ نگرانی در این مورد نداشته باشید. زمانی که شارژر به لب تاب متصل باشد اگر باتری خالی بود که بخشی از توان شارژر برای شارژ باتری مصرف میشود و اگر باتری شارژ کامل باشد عملا باتری هیچ جریانی از شارژر دریافت نمینماید و لب تاب نیز انرژی خود را از شارژر میگیرد.
برای کارایی بهتر باتری و لب تاب خود نکات زیر را حتما رعایت نمایید:
1- جدا بودن باتری سبب میشود که هنگام قطع برق لب تاب به طور ناگهانی خاموش شود که ممکن است به هارد و سایر قطعات آسیب وارد شود.
2-اگر برای مدت زمان طولانی از باتری و یا لب تاب خود استفاده نمی کنید بهتر است باتری خود را حدود 40 الی 50 درصد شارژ نموده درون پلاستیک گذاشته و در یخچال نگهداری کنید.
3-باتری لب تاب به شدت به گرما حساس است پس، از افزایش دمای آن جلوگیری نمایید. لب تاب را در جایی قرار دهید که تهویه مناسبی داشته باشد. استفاده از کول پد نیز بسیار مؤثر است.
4-سعی کنید از باتری خود استفاده کنید و حداقل چند ماه یک بار آن را دشارژ کامل نمایید. (آنقدر کار کنید تا لب تاب وارد حالت هایبرنت شود)
امیدوارم این مطالب برای شما مفید باشد.